Paslanmaz Çubuk Nedir?

entry image

Paslanmaz Çubuk Nedir?

Paslanmaz çelik çubuk, günlük hayatta hemen hemen kullanılan tüm parçalarda karşımıza çıkmaktadır. Karşılaştığımız pekçok ürün, paslanmaz çelik çubuk malzemelerin işlenmesi ya da şekil verilmesinden kaynaklı oluşturulmuş ürünlerdir. 304 ve 316 kalite paslanmaz çubuk malzemeleri makine ve silah sanayi, gıda ve boya endüstrisi, çatal-bıçak-kaşık üretiminde kullanılmakta olup, çelik içeren tıbbi cihazlar ve tekne şaftlarında da paslanmaz çubuk malzemelerinde kullanılmaktadır. 316 kalite paslanmaz çubuk direnci 304 kalite paslanmaz çubuklara göre daha yüksektir. 

Demir doğada en çok bulunan dördüncü maden özelliğine sahiptir. Dünyamızda bol bol bulunması, kolay halde şekillenmesi gibi özellikleri hem fiyatının ucuz olmasını sağlıyor hemde çoğu alanda kullanım fırsatı sunmaktadır. Bunun yanında demirin yapısı gereği yumuşak olmasından kaynaklı daha sert bir hale getirilmesi amaçlanarak karbon ve krom elementi eklenmektedir. Bu nedenle demir çelik halini alır. Ortaya çıkan bu ürün paslanmaz çubuk şeklinde de isimlendirilmektedir. Geniş bir kullanım alanına sahiptir. 

Paslanmaz çubuk, birçok alanda kullanılmaktadır. Korozyona karşı dayanıklı bir yapıda bulunması nedeniyle çeşitli alanlarda sıkça tercih edilmektedir. Korozyon, metallerin oksijen ile tepkimeye girerek paslanmasına verilen adıdır. Paslanmaz çubuk bu tür kimyasal tepkimelere karşı daha fazla direnç göstermektedir. Görüntü açısından da ortama estetik bir görünüm sunan paslanmaz çubuk, dayanıklı yapısı ile pek çok müşteriyi etkisi altına almaktadır.

web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan